Nyirokmasszázs Kaposváron

Mi a nyirok? Sejtek közötti folyadék, melynek egy részét a sejtek termelik, más része a hajszálereken keresztül jut a sejtek közötti térbe a vérből. Táplálkozástól függően változó mennyiségű zsírt tartalmaz. A nyiroksejtek fontos tényezői a szervezet védekező rendszerének, naponta 1-2 liter nyirok áramlik a nyirokereken keresztül a vérbe.

Normális körülmények között a nyirokképződés és a nyirokelvezetés egyensúlyban van. Ha bármilyen akadály van ebben a folyamatban, masszázzsal lehet segíteni a nyirok elvezetését a nyirokerekbe a nyirokcsomókon keresztül, onnan pedig a vénákba. A nyirokmasszázs speciális, nyomó-csavaró - pumpáló kezelés, melynek segítségével csökkenthetőek a testben kialakuló ödémák. A nyirokmasszázs mindennap végezhető kezelés.

Elsődleges javallatai

A folyadékegyensúly megtartása mellett ennek a masszázskezelésnek is általánosan regeneráló hatása van, így akár önmagában is érdemes alkalmazni, de kiegészíthető például a narancsbőrt eltávolító cellulitisz masszázzsal.
A testen megjelenő pattanások (acnék) ellen is hatékony segítséget nyújt, valamint az arc ödéma is könnyen eltüntethető a kezeléssel.

Alkalmas a könnyzacskók kezelésére, tehát egy fárasztó időszak végén alkalmazott irodai masszázzsal is jól kombinálható, hogy az egész test felfrissüljön.

A test egyéb területein jelentkező puffadások, például lábödémák szintén eltüntethetőek a nyirokmasszázs kezeléssel.

Fogyókúrázás során kiegészítő kezelésként alkalmazható a bőr rugalmasságának megtartása érdekében.

A nyirokmasszázs nem javallott fehérje túltengés és krónikus megfázás idején, valamint a bőr sérülései, például allergia, ekcéma és égések esetén.

A kaposvári Erzsébet masszázs szalonban ehhez a típusú masszázshoz is ingyenesen jár az ötperces oxigénkezelés.